Home

Apfelstrudel

 

 

 

Ingredi├źnten:


deeg:
1 kilo bloem
50 gram olie (Bertolli delicato)
50 gram suiker
1 ei
1/2 dl azijn
5 1/2 dl water
zout
150 g gesmolten boter om te bestrijken.
Keukenmachine, plastic folie, deegroller

vulling:
100 gram rozijnen
100 gram walnoten
1,2 kilo appels
200 gram suiker
1 theelepel kaneelpoeder
200 gram witte broodkruimels of paneermeel
 

 

 

 

 

Bereiding:


Kneed alle ingredienten voor het deeg in de keukenmachine met deeghaken door elkaar tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, besmeer het met olie en laat het afgedekt met folie een uurtje in de koelkast rusten.
Week de rozijnen een kwartiertje in warm water. Hak de noten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Meng in een kom de appelblokjes met suiker, kaneel, rozijnen en broodkruimels door elkaar.
Verwarm de oven voor op 200┬░C. Bestrooi een tafel met bloem. Leg het deeg op de tafel en trek het uit tot een lange reep. Rol het deeg met een deegroller naar alle kanten gelijkmatig uit.
Ga met beide handen voorzichtig onder het deeg en beweeg vanuit het midden heel voorzichtig naar de rand. Trek op deze manier het deeg rondom de tafel zodat het deeg aan alle kanten over de rand van de tafel hangt. Het deeg moet zo dun zijn dat je een krant erdoorheen kunt lezen! De randen zullen waarschijnlijk iets dikker zijn en die kun je met een schaar afknippen.
Bestrijk het deeg met gesmolten boter. Leg de appelvulling als een baan aan een kant van de deeglap. Rol het op en bestrijk het nogmaals met gesmolten boter. Bak de strudel in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi hem met poedersuiker.


Apfelstrudel

Lekker-eten.com